-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:12891 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:7

آيا فكر كردن به گناهي كه هنوز نكرده ايم معصيت دارد؟ (مرجع تقليد گلپايگاني)



در پاسخ به سؤال خوب شما دوست عزيز عرض مي شود كه اصولاً هر كس در هر مرحله اي از ايمان و در هر سن و سال گه گاه گرفتار وسوسه هاي شيطاني مي گردد و گاه در خود احساس مي كند كه نيروي محرك شديدي در درون جانش آشكار شده و او را به سوي گناه دعوت مي كند اين وسوسهها و تحريكها مسلماً در سنين جواني بيشتر است و تنها راه نجات از آلودگي در چنين شرايطي نخست فراهم ساختن سرمايه تقوي است.(1)

خداوند در قرآن كريم مي فرمايد: ان الذين اتقوا اذا مسهم طائف من الشيطان تذكروا فاذاهم مبصرون(2)يعني پرهيزكاران هنگامي كه گرفتار وسوسه هاي شيطاني مي شوند به ياد (خدا و پاداش و كيفر او) مي افتند (و در پرتو ياد او راه حق را مي بينند و) بينا مي گردند.

دوست عزيز، اصولاً هر كسي كه اقدام به گناه مي كند شيطان در ابتدا تصور آن گناه را در ذهن او جلوه داده و تمايل به گناه را در شخص ايجاد ميكند. در ابتدا تصور گناه و خطور آن به ذهن اشكالي ايجاد نمي كند و گناه محسوب نمي شود، اما اگر اين تصورات مدام تكرار شود گناه قبح خود را از دست داده و فرد آمادگي بيشتري براي انجام آن پيدا مي كند لذا آيه كريمه فرمود: هنگام خطور وسوسه هاي شيطاني به ياد خدا بيفتيد تا شيطان از شما دور شود.

وسوسه هاي نفس و شيطان همانند ميكروبهاي بيماري زا هستند كه در همه وجود دارند ولي به دنبال بنيه هاي ضعيف و جسمهاي ناتوان مي گردند تا در آنجا نفوذ كنند، اما آنها كه جسمي سالم و نيرومند و قوي دارند اين ميكروبها را از خود دفع مي كنند و اين در حالي است كه گناهكاران كه برادران شيطانند در دام او گرفتارند(3) قرآن كريم مي فرمايد واخوانهم يمدونهم في الغي ثم لا يقصرون (4) يعني: برادرانشان ـ يعني شياطين ـ پيوسته آنها را در گمراهي پيش مي برند و از گمراه ساختن آنها باز نمي ايستند بلكه بي رحمانه حملات خود را به طور مداوم بر آنها ادامه مي دهند.

كلام خود را با سخن زيباي حضرت مسيح (ع) به پايان مي بريم.

مسيح (ع) به حواريون فرمود: موسي شما را دستور داد كه زنا نكنيد ولي من مي گويم فكر زنا را در دل خود خطور ندهيد تا چه رسد كه زنا كنيد زيرا كسي كه زنا را در دل خطور دهد مانند كسي است كه در خانه آراسته آتش روشن كند اگر آتش خانه را نسوزاند دودش نقش و نگار را خراب ميكند.(5)

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.